Hoe leg ik mijn bedrijfsnaam op Facebook vast?

20110801-200707.jpg

Verschillen tussen een pagina en een persoonlijk profiel
Ten eerste, maar dat is voor de meeste mensen wel al duidelijk, moet je voor een bedrijf een Facebook (bedrijfs)pagina aanmaken en geen persoonlijk profiel. Dat is op de eerste plaats tegen de regels van Facebook en maak je kans dat het zomaar verwijderd wordt. Daarnaast ziet dat er ook erg onprofessioneel uit en zal het je op den duur niet helpen. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een profiel en een pagina o.a. in de manier van contact maken en berichten sturen. Zo kun je alleen een pagina volgen door bovenaan op de knop ‘vind ik leuk’ te klikken in tegenstelling tot het uitnodigen om iemands ‘vriend’ te worden.

Het aanmaken van een Facebook pagina
Eerst moet je een persoonlijk profiel aanmaken als je dat nog niet hebt. Ga naar facebook.com en de aanmeld procedure spreekt voor zich. Heb je al een profiel of er net een aangemaakt, klik dan hier om een pagina aan te maken. Je moet als je de stappen volgt een pagina naam opgeven, maar hiermee leg je dus nog NIET je bedrijfsnaam vast. Er kunnen namelijk nog 100 andere pagina’s net zo heten.

Hoe leg ik dan mijn bedrijfsnaam vast?
Het gaat om de zogenaamde url (de link in de adresbalk), nu staat er iets als www.facebook.com/938373739/jouwgekozennaam. Om dit te kunnen veranderen in een unieke ‘custom url’ heb je eerst 25 volgers (likes) nodig. Waarschijnlijk moet je nu eerst aan de bak om 25 volgers te verzamelen, maar als je die hebt kun je nu hopelijk eindelijk je bedrijfsnaam vastleggen. Ik zeg hopelijk, want er mag er maar één van bestaan. Je gaat naar ‘pagina bewerken’ en vervolgens kies je het tabblad ‘algemene instellingen’. De derde optie hier is ‘gebruikersnaam’ en daarmee kun je de gewenste link aanmaken. Mits hij nog niet in gebruik is ben je nu de trotste eigenaar van een vastgelegde Facebookpagina. Let op, eenmaal ingesteld kun je dit NOOIT meer veranderen.

Als voorbeeld, dit de custom link naar de Facebook pagina van SocialGatto http://www.facebook.com/socialgatto

Als je ons volgt op Facebook (door dus bovenaan onze Facebook pagina op ‘vind ik leuk’ te klikken) wordt je via je nieuwsoverzicht op de hoogte gehouden van onze laatste ontwikkelingen, handige tips, nieuwe blogberichten en interessante links over social media (marketing).

See you on Facebook! :-)

SocialGatto
Geschreven door