Hoe schrijf je een nieuwsbrief die daadwerkelijk gelezen wordt?

email marketing voor bedrijven Het belangrijkste dat je altijd in gedachten moet houden wanneer je een nieuwsbrief schrijft is dat de meeste mensen het niet zullen lezen.

Slechts 1 op de 5 abonnees van je nieuwsbrief lezen ook de inhoud! Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om het aantal daadwerkerlijk “lezers” te verhogen. Wij zullen in dit artikel een aantal zaken uiteen zetten die je kunt doen om niet alleen het aantal abonnees te verhogen, maar ook het aantal lezers.

Misleid niet!

Iets dat mensen vaak vergeten en hetgeen dat absoluut als eerste gedaan moet worden is er voor te zorgen dat uw abonnees precies weten wat ze krijgen. Vermeld duidelijk in uw nieuwsbrief,  de inhoud en het thema en geef de nieuwsbrief een duidelijk titel. Zorg ervoor dat je inhoud alvast samenvat in een korte paragraaf, zodat lezers niet eerst de hele brief moeten lezen om erachter te komen waar het over gaat. Je bewijst jezelf zeker geen dienst door mensen te misleiden. Wanneer mensen zich abonneren op jouw nieuwsbrief en doorhebben dat het toch niet interessant is voor ze, zullen ze zich gegarandeerd direct afmelden.

Zorg voor relevante, leesbare en toegankelijke inhoud

Een goede manier is om over diverse onderwerpen te schrijven. Zoek drie of vier grote thema’s, breek die op in subsecties en vervolgens de subsecties in artikelen en nieuwsbrieven. Het opbreken van onderwerpen zal de lezers in de gelegenheid stellen om vrij gedetailleerde info over een aantal verschillende onderwerpen te verkrijgen. Zo blijf je origineel en verstuur je een nuttige nieuwsbrief. Zorg ervoor dat de inhoud relevant, leesbaar en toegankelijk is.

Promoot je nieuwsbrief

Zorg dat je je nieuwsbrief promoot via social media, op gerelateerde blogs/websites en misschien zelfs wel in nieuwsbrieven over vergelijkbare onderwerpen. Op die manier vergroot je het aantal lezers en is de kans groter dat je het gewenste resultaat bereikt.

Het goede voorbeeld

Twee voorbeelden van bedrijven die over het algemeen goede nieuwsbrieven schrijven zijn:

SocialGatto
Geschreven door